Karpuzun dış görünüşü içi hakkında çok şey söyler. Bazı noktalara dikkat ederek en sulu ve tatlı karpuzu bulmak mümkün. Yılların karpuz yetiştiricisi ve satıcısı, karpuz seçmenin püf noktalarını anlattı.
En iyi karpuzu seçmenin her zaman garanti bir yolu yoktur ama bazı kriterlerden güçlü tahminler yapılabilir. İşte, en iyi karpuzu seçmenin 5 altın kuralı...
EN TATLI KARPUZ NASIL SEÇİLİR?
1. Tıklatmak:
En geleneksel yöntem tıklatmak. Karpuza elinizle vurduğunuzda tok bir ses duymalısınız. Bu, içinin dolu olduğunu gösterir.
2. Ağırlık:
Karpuzun büyüklüğü değil ama ağırlığı önemlidir. Küçük olsa da ağırlığı yerinde olmalı.
3. Kapuzun Sapı:
Karpuzun sapı henüz yeşilse, bu onun ham olduğunu gösterir. Olgunlaşmış karpuzun sapı kuru olur.
4. Karpuz Kabuğu:
Karpuz kabuğundaki çizgiler pijama gibi dümdüz olmamalı; iç içe geçmiş noktacıklar halinde olmalıdır.
5. Yüzeydeki Leke:
Karpuzun toprağa değen kısmında bir leke oluşur. Bu leke sarıya ne kadar yakın olursa karpuz o kadar olgunlaşmış ve tatlı demektir. Lekenin bembeyaz olması onun tatsız olduğuna işaret eder.
İlginizi Çekebilir:
Zeytinin acısını çıkarmak içi püf nokta: Bu yöntemle acılığından eser kalmayacak
Hayır diyemeyeceğiniz yöresel lezzet! Haşhaşlı mercimekli Afyon bükmesi tarifi
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews