Mercimek; demir, magnezyum, fosfor, çinko ve potasyum gibi kemik yapısında kritik role sahip mineralleri bolca içerir.
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR!
Özellikle magnezyum ve fosfor, kemik yoğunluğunu artırmada rol oynarken, çinko ise kemik dokusunun onarımı ve yeniden yapılanması için gereklidir. Kalsiyum kadar olmasa da, bu minerallerin birlikte çalışması kemik sağlığında yadsınamayacak bir etki oluşturur.
Bunun yanı sıra mercimekteki bitkisel proteinler, kemik matrisinin yapı taşı olan protein ihtiyacını destekler. Düzenli olarak mercimek tüketen bireylerde osteoporoz riskinin azaldığına dair bilimsel çalışmalar da dikkatleri çekiyor.
VÜCUTTA KOLAJEN ÜRETİMİNİ SAĞLIYOR
Kolajen, ciltteki elastikiyetin, eklemlerdeki esnekliğin ve tendon/ligament sağlığının temelidir. Vücut kolajeni sentezlemek için C vitamini, prolin, glisin, çinko ve bakıra ihtiyaç duyar. Mercimek ise bu bileşenlerin bir kısmını sağlar. Özellikle çinko ve bakır gibi eser elementler, kolajen sentezinde önemli kofaktörlerdir.
Ayrıca mercimek, antioksidan özellik gösteren polifenoller içerir. Bu antioksidanlar, vücutta kolajen yıkımını hızlandıran serbest radikallerin etkisini azaltarak, cildin ve bağ dokularının yaşlanma sürecini yavaşlatır. Mercimekle alınan bu doğal destek, kolajen depolarının korunmasına ve dolaylı olarak yeniden inşa edilmesine yardımcı olur.
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews