Lokum gibi yaprak sarma tarifi! Bunu tadanlar dışarıdan sarma almayı bırakıyor

Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar uzanan tarihiyle yaprak sarma sadece bir yemek değil, aynı zamanda kültürel bir mirasın parçasıdır. Öte yandan yaprak sarma hem nostaljik bir mutluluk hem de misafirperverliğin simgesi haline gelmiştir. İşte, leziz yaprak sarma tarifi…

Yaşam - 6 saat önce

Geçmişten günümüze taşınan yaprak sarması hemen hemen her sofrada kendine özel bir yer bulan nadide yemeklerinden biridir. Yaprak sarması, hem görsel olarak sofraları süsleyen hem de lezzetiyle damakları şenlendiren bir başyapıt olarak Türk mutfağındaki yerini hala koruyor.

Her lokmada damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakan ve aynı zamanda görsel bir şölen sunan yaprak sarması sofralarımızın tacı olmaya devam ediyor. İşte, hem evdeki günlük sofraların hem de misafirliklerin yıldızı haline gelen yaprak sarması tarifi...

Parmak ısırtan sütlaç tarifi: Lezzetiyle sizi lezzet diyarında yolculuğa çıkaracak

İŞTE, LEZİZ YAPRAK SARMASI TARİFİ!

 

500 gram asma yaprağı (taze veya salamura)

1 su bardağı pirinç

300 gram kıyma (isteğe bağlı, zeytinyağlı da yapılabilir)

1 adet büyük soğan

1 çay bardağı zeytinyağı (sarmanın içine ve üzerine)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yarım çay bardağı nar ekşisi veya limon suyu (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

1,5 su bardağı sıcak su (sarmaları pişirirken kullanılacak)

İçtikçe içtiren Osmanlı şerbeti tarifi! Tam lezzet deposu: Müptelası olacaksınız

Yaprak Sarmanın Yapılışı

-Eğer salamura yaprak kullanıyorsanız, yaprakları tuzlu sudan geçirin ve iyice durulayın. Taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp hemen soğuk suya alın.

-Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Saraylıların gözbebeği Helva-i Hakani tatlısı tarifi! Ağızda lezzet şöleni yaşatacak

-Pirinci yıkayıp süzdükten sonra, kıymalı karışıma ekleyin. Üzerine tuz, karabiber, pul biber, nar ekşisi veya limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. 2-3 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

-Her bir asma yaprağının ortasına yaklaşık bir tatlı kaşığı iç harcı koyun. Yaprağı sağ ve sol kenarlarından katlayarak, alt kısmından başlayıp sıkıca sarın. Bütün yaprakları bu şekilde hazırlayın.

-Bir tencerenin altına birkaç yaprak serin, ardından sarılmış sarmaları tencereye düzgünce dizin. Üzerine bir tabak yerleştirip, sarmaların dağılmaması için sıkı bir şekilde bastırın. Sarmaların üzerine zeytinyağını gezdirin ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sarmalar suyunu çekip yapraklar yumuşadığında servis etmeye hazırdır.

Kaynak: HABER7.COM

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaray saldırısında yeni gelişme! Fuat Kozluklu yaşananları anlattı! Olay bambaşka çıktı

2025-05-31 22:13 - Gündem

Arefe günü eczaneler açık mı 5 Haziran Perşembe? Nöbetçi eczaneler bayramda açık olacak mı?

2025-06-04 10:08 - Gündem

ABD'nin İsrail Büyükelçisi'nden skandal 'Filistin' önerisi! Hamas'tan sert

2025-06-02 04:17 - Dünya

DSİ, Manisa'daki bazı taşınmazları acele kamulaştıracak

2025-06-01 10:52 - Ekonomi

Bursa Otizm Derneği Kurucu Başkanı, Ulusal Otizm Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Emel KANBEROGLU Kimdir.

2025-06-05 16:55 - Röportajlar

Beşiktaş'ın Bodrum kafilesi belli oldu!

2025-05-31 20:17 - Spor

Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı

2025-06-02 02:48 - Gündem

Hamas'tan ateşkes kararı! Cevabını iletti! ABD: İsrail onayladı

2025-05-31 18:58 - Dünya

Meloni'den İsrail'e tepki! 'Kabul edilemez'

2025-06-06 04:53 - Dünya

Konserde bıçaklı kavga: Üç yaralı

2025-06-02 14:17 - Gündem

İlgili Haberler

Sınırı aşanların başı yanacak! Bu hatanın cezası 232.264 TL'ye kadar çıkıyor

16:18 - Yaşam

Damak çatlatan sütlaç tarifi! Lezzet dünyasında benzersiz bir keşfe çıkaracak

14:52 - Yaşam

TDV, Madagaskar'da 4 bin 900 hisse kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

13:57 - Yaşam

Erzurumlu çiftin 22 yıllık evlat hasreti Azra ile son buldu

13:38 - Yaşam

İçtikçe içtiren Osmanlı şerbeti tarifi! Deneyenler tadından asla vazgeçemiyor

13:13 - Yaşam

Günün Manşetleri

SON DAKİKA: Datça açıklarında 3,9 büyüklüğünde deprem

19:47 - Gündem

İstanbul’da bayramın 2. günü 814 acemi kasap hastanelik oldu

18:43 - Gündem

İran duyurdu: İsrail’e ait binlerce nükleer belge ele geçirildi

18:17 - Dünya

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde duyurdu: Ölürse sorumlusu İsrail

17:23 - Dünya

MHP'den yeni komisyon mesajı: TBMM çatısı altında kurulmalı

17:18 - Politika