Parmak ısırtan sütlaç tarifi! Lezzet diyarında yolculuğa çıkartacak

Türk mutfağının en eski ve en çok tercih edilen tatlılarından biri olan sütlaç, hem pratik yapılışı hem de damakta bıraktığı hafif tatla her yaştan insanın favorisi olmayı başarmıştır. Sütlaç, tarih boyunca her zaman sıcak aile sofralarına eşlik etmiş ve nostaljik bir t

Yaşam - 2 ay önce

Sütlaç, kendine has kıvamı ve benzersiz lezzetiyle hem geçmişin hem de günümüzün sofralarına eşlik eden ve pratik yapımıyla herkesin kolayca evde hazırlayabileceği bir tatlıdır. Basit malzemelerle yapılan bu geleneksel tatlı, her yediğinizde sizi geçmişe götürerek adeta bir zaman tünelinde yolculuğa çıkarır.

Ağızda pamuk şeker gibi dağılan yaprak sarma tarifi! Tadı aklınızı başınızdan alacak

Hem büyüklerin hem de küçüklerin gönlünü kazanmayı başaran sütlaç,  pirinç, süt ve şekerin mükemmel birleşimiyle her lokmada unutulmayacak bir deneyim sunar. İşte, Türk mutfağının zarif bir simgesi olan ve her yapıldığında evin havasını değiştiren sütlaç tarifi...

İŞTE, ENFES SÜTLAÇ TARİFİ...

1 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı su

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı nişasta (isteğe bağlı, kıvam için)

Tarçın (üzeri için)

Sütlaç Tarifinin Yapılışı

-Pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Pirinçlerin suyunu çekmesi gerekir.

-Pirinçler piştikten sonra üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.

-Süt kaynamaya başladığında şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.

-Eğer sütlaç kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız, bir tatlı kaşığı nişastayı bir miktar soğuk suda çözdürüp, kaynayan sütlü karışıma ekleyebilirsiniz. Bu adım, sütlacın daha yoğun olmasını sağlar. Ancak bu adım isteğe bağlıdır.

-Karışıma vanilini de ekleyip karıştırdıktan sonra, sütlacınız yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişsin. Arada bir karıştırmayı unutmayın.

-Sütlaç kıvamını bulduğunda ocaktan alın. Ardından, karışımı kaselere dökün ve soğuması için bir süre oda sıcaklığında bekletin. Afiyet olsun...

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Haftanın Öne Çıkanları

AB'den Apple ve Meta'ya 700 milyon euro para cezası

2025-04-23 18:22 - Ekonomi

23 Nisan 2025 İstanbul depreminin süresi: İstanbul 3.9 ve 6.2'ik deprem süreleri

2025-04-23 16:07 - Gündem

Oyuncu Sevil Akdağ arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

2025-04-19 12:17 - Gündem

Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e sert tepki: Bu millete çok yabancısınız!

2025-04-22 17:58 - Ekonomi

Trafik kazası geçirmişti! Berk Atan'dan ilk açıklama

2025-04-19 21:58 - Gündem

Ali Erbaş açıkladı! Kurban kesim bedelleri belli oldu

2025-04-22 11:37 - Gündem

Bahçelievler'de destek demiri eğrilen bina boşaltıldı

2025-04-23 19:23 - Gündem

Hakan Fidan'dan Hamas heyetiyle kritik görüşme!

2025-04-19 22:08 - Dünya

Netanyahu'dan Gazze açıklaması: Kabul etmeyeceğiz

2025-04-20 10:58 - Dünya

Lübnan'da askeri araçta patlama: 3 ölü

2025-04-20 18:43 - Dünya

İlgili Haberler

"Efsane Yol Arkadaşı" yıllar sonra sevenleri ile yeniden buluştu.

17:07 - Yaşam

Elektrikli mini araba fiyatları 2025! Ucuz ve küçük otomobil modelleri listesi

16:17 - Yaşam

Bu tarif körelen bıçakları keskinleştiriyor! Jiletten daha keskin hale getiriyor

11:32 - Yaşam

Lokanta usulü kavurma tarifi! Yumuşak kavurma nasıl yapılır? Altın kurallar...

11:07 - Yaşam

Sıkışmış kavanozu saniyeler içerisinde açıyor! Güç kullanmaya gerek kalmayacak

10:53 - Yaşam

Günün Manşetleri

Son dakika: Ankara'daki kritik güvenlik zirvesi sona erdi

19:33 - Gündem

Son dakika: İsrail İran'ı yeniden bombalıyor: Tahran'da şiddetli patlamalar

19:28 - Dünya

Avukatı açıkladı: Dilan Polat kendi isteğiyle psikiyatri servisine yattı

19:00 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin ilk açıklama

16:53 - Gündem

İsrail, İran'ı bombaladı! Kaç kişinin öldüğü açıklandı

16:23 - Dünya