Mutfakta sebze doğrarken hafif bıçak yaralanmasına maruz kalmışsınızdır. Bu acıyla birlikte bir de kağıt kesiğinin acısını hayal edin. Birçok kişi kağıt kesiğinin daha fazla can yaktığını söyler.
Dahası, kağıt kesiğinde acıyla birlikte kaşınma hissi de meydana gelir. Buna sebep olan şey, kağıtta bulunan kimyasal maddeler.
KAĞIT KESİĞİ NEDEN ACITIR?
Çıplak gözle bakıldığında pürüzsüz gibi gözükse de mikroskop altında incelendiğinde kağıt yüzeyinin lifli ve tırtıklı bir yapıda olduğu görülür.
Bu tırtıklı yapı, keskin bıçak darbesine göre deride daha fazla hasar bırakır. Kağıt kesiğinin daha çok acıtmasının nedeni de budur. Kağıt, cilt üzerinde zannedildiğinden daha fazla alanı yaralamış olur.
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews