Yüzyıllardır tüketilen kombucha, bağırsak fonksiyonlarını düzenleyici yapısıyla özellikle son dönemde pek çok kişinin imdadına yetişen bir besindir. Öte yandan karaciğer temizliği yapması ve toksinlerden hızlı bir biçime arındırması sayesinde de geniş bir kitle tarafından tercih edilmektedir.
KOMBUCHA BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR, KARACİĞERDEN TOKSİNLERİ ATIYOR!
Kombucha, çayın şeker ve maya-kültür karışımıyla fermente edilmesi sonucunda oluşan geleneksel bir içecektir. Bu fermantasyon süreciyle beraber kombucha, çeşitli probiyotik bakterileri, organik asitleri ve antioksidan özellik gösteren bileşenleri bünyesinde toplar.
Tam da bu noktada kombucha, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamak ve genel bağırsak sağlığını iyileştirmek isteyenler için olmazsa olmaz bir alternatif haline gelir.

Tüm bunların yanı sıra kombucha, çaydan gelen polifenoller ve fermantasyon sürecinde oluşan organik asitlerle antioksidan açısından zengin bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır.
Antioksidanlar ise vücudun kendi kendini yenileme ve koruma mekanizmalarını güçlendiren bileşenlerdir. Bu nedenle kombucha, karaciğerin doğal çalışma düzenini korumasına katkıda bulunabilecek etkili bir içecektir.
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : BİROL ÖZ