
Yaz aylarının favori meyvelerinden biri olan kavun, serinletici etkisi ile sofralarımızın adeta vazgeçilmezlerinden bir tanesi.
Manav reyonlarında bir sürü kavunun arasından o lezzetli mi lezzetli, bal gibi kavunu seçmek sanıldığı kadar kolay değil.
İşte kavun seçerken manavların bile uyguladığı, sır gibi saklanan o püf noktalar:
1- Ağırlık ve Koku Testi:
Kavun seçerken boyutuna göre ağır olanı tercih etmelisiniz. Bu ağırlık, kavunun daha sulu ve şekerli olduğunu gösterir. Aynı zamanda kavunun sap kısmını kokladığınızda hoş ve meyvemsi bir koku alıyorsanız, o kavunun olgunlaşmış olduğuna bir işarettir. Aksi bir koku ise kavunun bozuk olduğunu belirtir.
2- Kabuk ve Sap Kontrolü:
Kavun seçerken kabuğunun ne sert ne çok yumuşak olanını seçmelisiniz. Orta sertlikte kabuğa sahip olan, tırtıklı ve düz çizgilere sahip olan kavunlar daha lezzetli olur. Sap kısmı kolayca çıkan, hafifçe içine göçmüş kavunlar olgun olduğunu, hala yeşil saplı ve sert sap kısmı ise kavunun vaktinden önce hasat edildiğini gösterir.
3- Ses ve Renk Uyumu:
Kavuna hafifçe vurduğunuzda tok ve boğuk bir ses geliyorsa bu kavunun içi sulu ve dolu olduğunun bir göstergesidir. Tiz bir ses geliyorsa henüz olgunlaşmadığını anlayabilirsiniz. Kavun seçerken dikkat edeceğiniz son nokta ise rengidir. Olgun kavunlar genellikle altın sarısı ya da turuncuya dönük bir renge sahip olurken, canlı ve yeşil renkte olan kavunlar genellikle olgunlaşmamıştır.
İlginizi çekebilir;
Yaz sofralarının favori ikilisi artık geçmişte kaldı! Uzmanlar uyardı: Karpuz peynir yerine...
Serinlemek için içtiğiniz soğuk içecekler vücudunuzu susuz bırakabilir!
Dünya üzerinde sivrisinek yaşamayan tek ülke! Sebebi sadece soğuk değil…
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber