
'İsraf etmeyin, dönüştürün' anlayışıyla dünden kalan yemeklerinizi başka bir şeye dönüştürebilirsiniz. Kalan kekleri değerlendirebileceğiniz kolay bir atıştırmalık tarifi hazırladık.
Artan keklerinizle pişirmesiz 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifi evde kolayca uygulayabilirsiniz. Bayat kek toplarını dışarı çıkarken yanınıza atıştırmalık olarak alabilir, çocukların beslenme çantasına koyabilir ya da çay kahvenin yanında tüketebilirsiniz.
BAYAT KEK TOPLARI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
Bayat kekler
Petibör bisküvi (ya da kurabiye parçaları)
Kakao
Ceviz, fındık, fıstık gibi kuru yemişler (isteğe bağlı çeşit ve miktarda)
Aldığı kadar süt
Üzerini süslemek için;
Hindistan cevizi rendesi
Dövülmüş fındık ya da ceviz
Kakao
YAPILIŞI:
Kekleri bir kaba alın ve elinizde ufalayın.
Ufalanmış bisküvi kakao ve yemişleri ekleyin.
Kontrollü bir şekilde azar azar süt ekleyin. Hamursu bir kıvam olmalı. Fazla cıvık olmamasına özen gösterin.
En son üzerini Hindistan cevizi, kakao ya da fındık ile kaplayın.
Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir:
Unsuz poğaça ile tanışın! Diyet dostu ve pratik: 10 dakikada hazır
Türklerde ilk maya: Nohut mayası! Ekmek ve yoğurt yapımında ana malzeme
Editor : Eshahaber