
Haber7
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Osmanlı’nın son dönemine ait İstanbul haritasını yorumladı. Medeniyet vurgusu yapan Yılmaz, haritayı “insanî gelişmişliğin istisnai örneği” olarak tanımladı.
HUKUKLA KURULAN BİR BİRLİKTE YAŞAMA DÜZENİ
Yılmaz, paylaşımında “Bu haritayı iyi okumak lazım. İnsanî gelişmişliğin istisnai haritalarından birisidir bu. Bugün dünyanın hasret kaldığı huzurun, insanlığın ihtiyaç duyduğu anlayışın tarihimizde ikame edildiğinin belgesidir. Bir müsamahanın veya hoş görünün değil hukukun eseridir” ifadelerine yer verdi.
FARKLI İNANÇLAR BİR ARADA YAŞADI
Yılmaz, söz konusu haritanın Osmanlı İstanbul’unda cami, kilise, sinagog gibi ibadet mekânlarının süreklilik içinde bir arada var olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Haritanın hazırlanmasında 1845 tarihli Mühendishane-i Berrî-i Hümayun haritasının altlık olarak kullanıldığını ifade etti.
Bu haritayı iyi okumak lazım. insanî gelişmişliğin istisnai haritalarından birisidir bu. Bugün dünyanın hasret kaldığı huzurun, insanlığın ihtiyaç duyduğu anlayışın tarihimizde ikame edildiğinin belgesidir.
Bir müsamahanın veya hoş görünün değil hukukun eseridir.
“Osmanlı… https://t.co/vzYGVWAr9E pic.twitter.com/P1PVl1hIUX
Editor : Eshahaber