
Avrupa Birliği ile Türk Gıda Kodeksi gıda güvenliği ve kalite standartlarında peynir altı suyu tozu ve süt tozu üretimi yapılacak olan tesisle, daha önce saatte 1 ton olan üretim kapasitesi 2,5 tona çıkarılacak.
Tesisin açılış töreninde bir konuşma yapan İçim Süt CEO’su Ali Sözen, “Bu stratejik yatırım sadece üretim miktarımızı artırmakla kalmayacak; aynı zamanda kalite taahhütlerimiz doğrultusunda ürün güvenliğini, izlenebilirliğini ve üretim verimliliğimizi de üst düzeye taşıyacak. Bulunduğu bölgenin en yüksek kapasiteli kurutma tesislerinden biri olan bu yatırımla hem yurtiçi pazara hem de ihracata yönelik ürün hacmimizi anlamlı ölçüde artıracağız. Özellikle Avrupa Birliği başta olmak üzere, birçok ülkeye yönelik ihracat onay süreçlerimizi de bu tesisin katkısıyla başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İçim Süt’ün çevresel sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda tasarlanan sistemler sayesinde tesis, daha yüksek enerji ve su verimliliği de sağlayacak
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber