Sağlık

Kanser riskini 5 kat birden artırıyor: İçecekleri böyle sakın içmeyin!

Uzmanlar, çay ya da kahveyi çok sıcak tüketmenin sanıldığından daha büyük sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekiyor. Son araştırmalara göre, yüksek sıcaklıkta içilen bu içecekler, yemek borusundaki hücrelere zarar vererek kanser oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Dahası,

Kanser riskini 5 kat birden artırıyor: İçecekleri böyle sakın içmeyin!
19-10-2025 15:58
Google News

Türkiye’de çay ve kahve, günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak uzmanlar, bu içeceklerin çok sıcak tüketilmesinin ciddi sağlık risklerine yol açabileceği konusunda uyarıyor. Araştırmalara göre, ağzı yakacak derecede içilen sıcak içecekler, özellikle yemek borusu kanseri riskini ciddi şekilde artırıyor.

Yapmayan para cezası ödeyecek: 13 gün sonra 'geçersiz' sayılacak!Yapmayan para cezası ödeyecek: 13 gün sonra 'geçersiz' sayılacak!

YEMEK BORUSU KANSERİNE DAVETİYE ÇIKARIYOR!

Birleşik Krallık Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yürütülen geniş kapsamlı bir çalışmada, çok sıcak çay veya kahve tüketimiyle özofagus skuamöz hücreli karsinom (yemek borusu kanseri) arasında doğrudan bir ilişki belirlendi.

Günde sekiz bardaktan fazla çok sıcak çay ya da kahve tüketen bireylerde, yemek borusu kanserinin (özofagus skuamöz hücreli karsinom) görülme riskinin 5,6 kat arttığı tespit edildi.

67 senelik vergi rekortmeni şirket iflas etti! Bir devrin sonu geldi67 senelik vergi rekortmeni şirket iflas etti! Bir devrin sonu geldi

Araştırma kapsamında 500 binden fazla kişinin sağlık verileri analiz edildi. Elde edilen verilere göre:

-4 bardak çok sıcak içecek tüketimi: Risk 2,5 kat artıyor

-6 bardak: Risk 4,8 katına çıkıyor

-8 bardak ve üzeri: Risk 5,6 katına kadar yükseliyor

Üstelik içecek “çok sıcak” değil, sadece “sıcak” olsa bile, riskin 1,6 ila 2,5 kat arttığı tespit edildi.

Türkiye'nin akaryakıt devi resmen satılıyor! Yeni sahibi belli olduTürkiye'nin akaryakıt devi resmen satılıyor! Yeni sahibi belli oldu

65°C ÜZERİNDEKİLER KANSEROJEN ETKİLER TAŞIYOR

Uzmanlar, 65°C'nin üzerindeki sıcaklıktaki içeceklerin kanserojen etkiler taşıdığına dikkat çekiyor. Güvenli içme sıcaklığı aralığı 48–60°C olarak kabul ediliyor.

NE YAPMALIYIZ?

*Çay veya kahveyi kaynar halde değil, birkaç dakika soğumasını bekledikten sonra tüketin.

*Bardak sayısını sınırlamaya özen gösterin.

*Ağız ve boğazda rahatsızlık hissi yaratacak sıcaklıktaki içeceklerden kaçının.

Kaynak: HABER7.COM

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : EshaHaber01
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
EshaTv
Hava Durumu
Yol Durumu
Yol Durumu
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray925+18
2Trabzonspor920+8
3Göztepe816+9
4Fenerbahçe816+7
5Samsunspor916+4
6Gaziantep FK8140
7Beşiktaş813+2
8Konyaspor811+3
9Alanyaspor810+1
10Antalyaspor810-4
11Kasımpaşa89-1
12Çaykur Rizespor88-3
13Gençlerbirliği98-4
14Kocaelispor98-6
15Başakşehir FK86-2
16Eyüpspor85-7
17Kayserispor95-14
18Fatih Karagümrük83-11
wordpress hosting Backlink Paketleri Evden Eve Nakliyat www.cyberroboticcenter.com Eşya Depolama