Yaşam

Patates kızartması tarifi: Çıtır patates kızarması nasıl yapılır? Püf noktaları!

Hangimiz usta elleri aratmayacak şekilde çıtır çıtır patates kızartması yapmak istemez ki? Size özel sunduğumuz pratik ve etkili önerilerle günün her öğünü tercih edebileceğiniz ister kendinize isterse sevdiklerinize veya misafirlerinize evde çıtır çıtır patates kızartması

Patates kızartması tarifi: Çıtır patates kızarması nasıl yapılır? Püf noktaları!
18-06-2025 16:13
Google News

Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır? Patatesi soda ile kızartırsanız...

GALERİNİN DEVAMI <p>Evde en <a href=çok tercih edilen besinlerin başında gelen patates, yemeği kadar kızartmasıyla da meşhur. Bizde özellikle marketlerden hazır alınan patatesleri kızartmak istemeyenler için çıtır patates kızartma formüllerini sıraladık. Peki evde ufak dokunuşlarla çıtır çıtır patates nasıl kızartılır? İşte hem kahvaltıda hemen akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz sodalı patates kızartma...

"><p>Öncelikle patatesleri hepsi aynı ölçüde <a href=olacak düzeyde ince ince dilimleyin.

"><p>Bir kaba alalım 1 <a href=şişe maden suyunu dökerek yarım saat bekletelim.

"><p>Kızartırken sıçramaması için bir havlu <a href=kağıt yardımıyla patateslerin suyunu alalım.

"><p>Bir çay kaşığı nişasta, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber ve istediğimiz miktarda tuz ekleyerek kızartalım.</p><p> </p><p>Çıtır çıtır sodalı patates kızartması servise hazır. Afiyet olsun</p><p> </p><p><strong>PÜF NOKTALAR</strong></p><p>Zeytinyağı <a href=daha çabuk ısınıp yanacağından, patates kızartmalarında ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.

"><p>Kızartmalarda <a href=derin tencere tercih edin

"><p>Sıcak <a href=sıcak alınan patateslerin üzerine soğumasın diye kapak kapatmayın. Aksi taktirde çıtır patatesler hamur olacaklardır.

"><p><strong>PATATES KIZARTMASININ BESİN DEĞERİ</strong></p><p>Bu besinin 100 gramında 158 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 80 gramlık miktarında Patates Kızartması 127 kalori bulunmaktadır.</p>

Patates kızartması her öğün sıklıkla tercih edilen hem doyurucu hem de besleyici bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yemek yapmak için mutfağa girildiğinde pek çok kişinin ilk aklına gelen patates kızartması hazırlamak oluyor. Patates kızartması kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir, ancak işin mahareti patates kızartmasını çıtır çıtır kıvama getirmekte.

Elbette ki bu her ne kadar hüner gerektirse de aslında patatesi o çıtırlığa kavuşturmak sanıldığı kadar da düşündürücü veya uğraştırıcı değil. Haberimizin içeriğinde sizin için yer vereceğiz birkaç pratik püf noktasıyla birlikte artık siz de dilediğinizce çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabilirsiniz. İşte, pratik ve etkili öneriler eşliğinde çıtır çıtır patates kızartması yapımı için gerekli püf noktaları...

BİRİNCİ PÜF NOKTASI: ELBETTE Kİ PATATES SEÇİMİ...

Çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabilmek için öncelikle, patates seçiminde gerekli özeni göstermelisiniz. Bunun için de, yeşil olmayan ve yumuşamamış sert altın renginde olan patateslerden uzak durmalısınız.

İKİNCİ PÜF NOKTASI: SOĞUK VE SİRKELİ SU...

Patatesleri doğrarken elinizde hafif yumuşadığını ve içerisindeki nişastasını saldığını fark etmişsinizdir. Bu durum patatesleri kızartırken kıtır olmasını engelleyen en önemli etkendir. Bu durumu engellemek istiyorsanız doğradığınız patatesleri buz gibi suyun içine atın ve içerisine bir iki damla sirke damlatın. Sertleştiğini siz de fark edeceksiniz.

ÜÇÜNCÜ PÜF NOKTASI: SODALI KARIŞIM...

Sodanın bir faydasını patateslerde de görüyoruz. Soğuk suyun dışında bir diğer yöntem ise sodalı su yöntemi… Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın ve patatesleri karışım içerisinde 30 dakika bekletin. 30 dakika tamamlandıktan sonra süzüp kızartma işlemine geçebilirsiniz.

DÖRDÜNCÜ PÜF NOKTASI: DONDURMA YÖNTEMİ...

Dışarıda satılan dondurulmuş patateslerin kızartıldığında kıtır kıtır olduğunu fark etmişsinizdir. Aynı yöntemi evde de deneyip daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken dilimlemiş olduğunuz patatesleri dondurucuya atıp donmasını sağlamak. En önemlisi de donuk bir şekilde kızartmak…

SON PÜF NOKTASI: YIKADIKTAN SONRA KURULAMAK...

Patatesleri yıkadıktan sonra üzerinde yer alan fazla suları temiz bir bez yardımıyla kurulayın.

Kaynak: HABER7.COM

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hava Durumu
Yol Durumu
Yol Durumu
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3695+60
2Fenerbahçe3684+51
3Samsunspor3664+14
4Beşiktaş3662+23
5Başakşehir FK3654+4
6Eyüpspor3653+5
7Trabzonspor3651+13
8Göztepe3650+9
9Çaykur Rizespor3649-6
10Kasımpaşa3647-1
11Konyaspor3646-5
12Alanyaspor3645-7
13Kayserispor3645-12
14Gaziantep FK3645-5
15Antalyaspor3644-25
16Bodrum FK3637-17
17Sivasspor3635-16
18Hatayspor3626-27
19Adana Demirspor362-58
wordpress hosting Backlink Paketleri Dubai Vize