
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Meslek Liselerine Ekmek Fabrikası Kurulumu” projesi kapsamında okullarında kurulan uygulama fırınında her gün üretim yapıyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde günde yaklaşık 16 bin ekmek, 600 simit ve poğaça üretimi gerçekleştiriyor.
TAŞIMALI EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE GÜNLÜK EKMEK DESTEĞİ
Üretilen ürünler, Eyyübiye ilçesindeki taşımalı sistemle eğitim gören köy okulları ve yatılı okul öğrencilerine ulaştırılıyor. Böylece öğrenciler yalnızca teorik bilgiyle değil, toplumsal katkı sağlayan aktif üretim süreciyle de mesleki beceri kazanıyor.
OKUL MÜDÜRÜ: "ÖĞRENCİLERİMİZ ÜRETEREK ÖĞRENİYOR"
Okul Müdürü Mehmet Ayhan Çetin, uygulamanın çok yönlü faydalar sağladığını belirterek, "Fırınımızda döner sermaye kapsamında Gıda Teknolojisi Bölümü öğretmenlerimiz öğrencilerimizle üretim yapıyor. Öğrenciler hem okulda eğitim alıyor hem de mesleklerini uygulamalı şekilde öğreniyor. Ayrıca, döner sermayeden aldıkları ücretle aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar" dedi.
ÖĞRENCİLER HEM KAZANIYOR HEM ÖĞRENİYOR
Gıda Teknolojisi öğretmeni Sultan Kılınç, "Öğrencilerimiz hem teorikte gördüklerini burada pekiştirerek öğrenmiş oluyor hem de emeklerinin karşılığında para kazanmış oluyor. Mezun olduktan sonra onları bölümleriyle ilgili işlerine de hazırlamış oluyoruz. Ellerinde bir yetenek oluyor ve mezun olduklarında iş hayatına daha aktif şekilde katılmış olurlar." diye konuştu.
GENÇLERDEN MESLEK LISESINE ÖVGÜ
11. sınıf öğrencisi Fatma Demir, "Herkese meslek lisesini öneriyorum. Buradan mezun olduğumuzda iş bulmak çok daha kolay oluyor." ifadelerini kullandı.
Bir diğer öğrenci İbrahim Halil Toprak ise, "Burada ekmek üretiminin tüm aşamalarını öğreniyoruz. Mezun olunca elimizde bir mesleğimiz olacak." dedi.
Kaynak: HABER7.COM
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber